Hvordan jeg endelig klarte å gå ned i vekt igjen etter å ha prøvd alt i ÅREVIS.
De kilo's vallen er eindelijk weer af. Lees hieronder mijn verhaal en ontdek waarom eerst niets hielp en wat uiteindelijk de doorslag gaf.
Hei, mitt navn er Barbara, og jeg har slitt med overvekt i 10 år.
Siden graviditeten min for 10 år siden har jeg gått opp 20 kg. Og lenge visste jeg ikke hvorfor.
Hvis du leser denne artikkelen, sliter du sannsynligvis også med overvekt.
Så jeg trenger ikke forklare deg hvor vanskelig det er.
Derfor skal jeg spare deg for detaljer om skam, mangel på selvtillit og helseproblemer.
Det jeg derimot vil snakke om, er den generelle dømmingen fra andre mennesker.
Folk sier ofte: "Bare tren mer" eller "Bare spis sunnere."
Eller min favoritt: "Hvis du bare spiser mindre, vil du gå ned i vekt. Det er ikke så vanskelig."
Jeg begynte å tro på disse menneskene.
Og så følte jeg meg enda verre ettersom den ene dietten etter den andre mislyktes.
Nå vet jeg: Å bare spise mindre eller trene mer er ikke alltid løsningen.
Ja, jeg vet hva et kaloriunderskudd eller treg forbrenning er.
I teorien vil du gå ned i vekt hvis du spiser færre kalorier enn kroppen din forbrenner.
I praksis er det imidlertid ikke alltid slik.
For eksempel fulgte jeg et vegansk kosthold i 5 år.
Ingen kjøtt, fisk eller egg. Mye grønnsaker, få karbohydrater.
Jeg telte kaloriene mine ned til siste tall. 1600 kcal per dag.
Teorien sier at magefettet mitt bare skulle ha smeltet bort.
Dessverre skjedde ikke det.
Det ga bare ingen mening for meg.
Hvordan er det mulig at jeg spiser så lite og likevel ikke lenger går ned i vekt?
I dag vet jeg hva det var.
Jeg manglet et avgjørende stykke av puslespillet.
Etter mer enn 10 år med lidelse, gjorde jeg en avgjørende oppdagelse.
Jeg fant en metode som gjorde at jeg kunne gå ned ikke mindre enn 5 kg på 6 uker.
Etter totalt 3 måneder var det til og med 10 kg. Og jeg har klart å holde den nye vekten min til i dag.
Jeg føler meg sunnere, mer aktiv og full av energi.
Alt dette klarte jeg uten å endre kosthold eller medisinske inngrep.
Og det beste av alt er at det er en helt naturlig metode som til og med har forbedret blodprøvene mine.
Men det er ikke alt: Under forskningen min oppdaget jeg også hvorfor så mange mennesker synes det er så vanskelig å miste magefettet.
Selv om de allerede er på et kaloriunderskudd og spiser sunt.
Jeg fant ut hva "håndbremsen" er som du må slippe for endelig å bli kvitt det.
Hvis du har de samme problemene som meg, må du lese denne artikkelen.
De siste årene har jeg lagt hele mitt hjerte og min sjel i dette emnet og lett som en gal etter en løsning på problemet mitt.
Jeg vil nå dele funnene mine med verden. Fordi jeg er sikker på at det også vil hjelpe deg.
Så langt har jeg klart å holde vekten min uten anstrengelse.
Hvordan kom jeg til denne oppdagelsen, og hva handler det om?
Som nevnt ovenfor, har jeg ikke bare prøvd alle slags dietter, men jeg har også vært veganer i 5 år.
Hver eneste diett har mislyktes.
Med de beste diettene gikk jeg mye ned i vekt de første ukene, men etter en stund var jeg tilbake på samme vekt.
Du kan tenke deg hvor frustrerende det er.
Man kjemper seg gjennom dietten og unngår alle slags matvarer i flere måneder - bare for å ende opp med ikke å gå ned noe i det hele tatt eller å gå opp i vekt igjen på grunn av jojo-effekten.
Eller som meg: du mister de første 5-7 kg, og deretter fungerer det bare ikke lenger. Det er som om kroppen sier: "så langt og ikke lenger."
Da jeg begynte å dokumentere matinntaket mitt i detalj over en periode på 6 måneder, innså jeg at noe var galt.
Jeg spiste i gjennomsnitt 1600 kcal per dag.
For en kvinne på 172 cm og 86 kg, betyr dette at jeg burde ha gått ned i vekt.
Hver kalori-kalkulator på internett bekreftet at mitt grunnleggende forbruk er over 2000 kcal per dag.
Likevel skjedde det ingenting på vekten.
Det føltes som om kroppen min hadde en annen plan enn å gå ned i vekt.
Det var som om en håndbrems var trukket et sted i kroppen min, noe som fikk vekttallet til å slutte å bevege seg, men det var ikke alt: Jeg følte meg også stadig mer trøtt og slapp.
Det var veldig vanskelig å ikke falle inn i en nedadgående spiral her.
Med stor anstrengelse dro jeg meg likevel til treningsstudioet to ganger i uken, men ingenting ble bedre.
For å gjøre ting verre, var det en svært ubehagelig hendelse i livet mitt på den tiden.
Nei, takk og lov, det var ikke bryllupet mitt.
Det var en klassegjenforening.
Klassegjenforeningsmarerittet. Eller det manglende puslespillbrikken?
Jeg var aldri en tjukk unge, men jeg var heller aldri spesielt slank.
Jeg må innrømme: Jeg har ikke alltid spist sunt, spesielt ikke da jeg var yngre.
Til frokost nøt vi cornflakes, appelsinjuice og en bit av et deilig croissant.
Jeg følte meg desto mer nervøs når jeg tenkte på den kommende klassegjenforeningen.
Hva ville min gamle klasse tenke om meg?
Barbara, som nå plutselig ser 15 kg tyngre ut?
Som ofte er tilfelle i livet, bekymrer folk seg unødvendig for fremtidige scenarioer som aldri går i oppfyllelse.
Vekten min var selvfølgelig et samtaleemne. Og først føltes det ubehagelig, men klassekameratene mine var også tilgjengelige med råd og støtte.
For å være presis, var det min venninne Sabine som tok opp dette med meg.
Sabine studerte medisin etter skolen og møtte mannen sin, Oliver.
En respektert ernæringsfysiolog fra USA, som hun møtte under et semester i utlandet og som nå bor og jobber i Berlin.
Da jeg fortalte henne om fenomenet at jeg ikke hadde klart å gå ned i vekt på flere måneder til tross for et kaloriunderskudd, begynte alarmklokkene hennes umiddelbart å ringe.
Det hørtes kjent ut for henne.
Mannen hennes, Oliver, har ofte måttet håndtere dette. Det var alt annet enn overraskende for ham.
Sabine tilbød meg deretter vennlig å komme til mannens praksis.
Det var akkurat det jeg gjorde en uke senere.
Fettlever som synderen
Oliver ønsket meg hjertelig velkommen til praksisen sin og gikk rett på sak.
Da jeg fortalte Oliver om mine mange mislykkede forsøk på å gå ned i vekt, uttrykte han straks sine mistanker.
Han sa:
"Når jeg hører at kvinner ikke går ned i vekt til tross for et kaloriunderskudd og ofte føler seg trøtte, har dette i 9 av 10 tilfeller å gjøre med stoffskiftet."
Ett organ spesielt er ansvarlig for stoffskiftet:
Leveren.
Så Oliver fikk meg til å ta en detaljert blodprøve først.
To uker senere var jeg tilbake på praksisen hans i Berlin.
Resultatet av testen var sjokkerende.
Til tross for mitt nå sunne, fettfattige kosthold, var kolesterol- og triglyseridnivåene mine litt forhøyede.
Da jeg spurte, oppdaget jeg at kostholdet bare har en begrenset effekt på disse verdiene.
Mye av dette er arvelig og er knyttet til økt sukker- og fettinntak i ung alder.
Den såkalte gamma-GT-verdien (gamma-glutamyl transferase) var også økt, noe som indikerer fettlever.
ALT (alaninaminotransferase) og AST (aspartataminotransferase) var på grensen, men var ikke (enda) forhøyede.
Forhøyede gamma-GT-, AST- og ALT-verdier kan indikere fettlever.
"Det er en stor sjanse for at du har en fettlever," fortalte Oliver meg den gangen.
Leververdier og deres betydning
I mitt tilfelle talte leververdiene et tydelig språk.
Hvis gamma-GT-verdien er forhøyet (i mitt tilfelle var den 49 U/l), er dette et tegn på fettlever.
Hvis ALT og AST er forhøyede, er man ofte allerede i stadium 2 – en betent fettlever.
Du bør imidlertid også være forsiktig med leververdiene: selv om verdiene ser bra ut, kan du lide av fettlever. Kolesterolverdien blir spesielt ofte misforstått.
Derfor anbefaler Oliver å lytte til symptomene dine først og fremst.
Uforklarlig vektøkning, eller sta magefett til tross for kaloriunderskudd, og alvorlig tretthet selv etter tilstrekkelig søvn, er blant symptomene.
Hva er fettlever?
Begrepet fettlever brukes når en stor andel av levercellene inneholder fett.
Akkurat som kroppen kan akkumulere fett på utsiden, akkumuleres fett også på innsiden – noen ganger til og med på organene.
Det er derfor mennesker som er overvektige og har mye kroppsfett, vanligvis også har fettlever.
Det anslås at 20–30 % av alle nederlendere lider av fettlever.
Ja, du leste riktig. Omtrent én av fire personer i Nederland har fettlever.
Mange gjør det uten å være klar over det.
Dette er fordi det klassiske symptomet – en følelse av trykk i øvre høyre del av magen – ofte bare oppstår ved avansert fettlever.
Mye vanligere er symptomer som mislykkede forsøk på vekttap til tross for kaloriunderskudd, tørr hud og kløe, overdreven svette og konstant tretthet.
Fettlever klassifiseres ofte i tre stadier:
- En fettlever uten betennelse. I dette tilfellet er det ingen smerte fordi leveren ikke har smertereseptorer.
- Steatohepatitt eller fettlever, dvs. en fettlever med en betennelsesrespons. En følelse av trykk i øvre del av magen, oppblåsthet og ofte en følelse av metthet er symptomer på dette stadiet.
- Levercirrhose. Fra dette punktet er sykdommen irreversibel!
Det anslås at litt under halvparten av alle berørte beveger seg fra stadium 1 til stadium 2.
Levercirrhose forekommer i litt under 10 % av tilfellene.
Overvektige mennesker er spesielt ofte rammet av fettlever. Flere og flere barn og unge.
"Et usunt kosthold, mangel på mosjon eller en annen sykdom kan føre til utvikling av såkalt ikke-alkoholisk fettlever."
- Amsterdam University Hospital
Fettlever er ofte et resultat av et usunt kosthold eller bruk av sterke medisiner for andre sykdommer.
I medisinsk terminologi kalles det NAFL – ikke-alkoholisk fettlever.
Sukker spiller spesielt en stor rolle.
Oliver viste meg følgende studie.
Denne studien viste at høyt inntak av fruktose og sukker kan føre til fettlever og til og med forstyrre tarmmikrobiomet.
Problemet med dette? Det er nå nesten umulig å unngå sukker og sukkerholdige stoffer.
Matindustrien "gjemmer" i dag sukker i ingrediensbeskrivelsene til mange matvarer.
I stedet for sukker finner du ord som maltose, laktose eller mais sirup.
Selv såkalte sunne matvarer som granolabarer eller forskjellige dietprodukter er berørt.
Ja, selv for mye frukt eller smoothies fremmer fettlever.
Dette er fordi fruktosen de inneholder også omdannes til sukker og senere til fett.
For en ironi: du kjøper en lett yoghurt med ekstra lite fett for å spise sunt, og til slutt fremmer du bare fettlever på grunn av tilsatt sukker!
Hva er forbindelsen mellom fettlever og mine mislykkede vekttapsforsøk?
Diagnosen fettlever var ganske sjokkerende for meg til å begynne med, men jeg forsto ikke helt hvorfor en fettlever plutselig skulle hindre meg i å gå ned i vekt.
Oliver forklarte meg deretter nøyaktig hvilken rolle leveren spiller.
Etter denne forklaringen skjønte jeg hvorfor jeg ikke kunne gå ned i vekt lenger og alltid følte meg så trøtt.
Plutselig ble det klart hvorfor alle mine dietter hadde mislyktes.
"Leveren er det sentrale organet for hele stoffskiftet. Hvis leveren er begrenset i sin funksjon, er det nesten umulig å gå ned i vekt effektivt," sier Oliver.
Leveren og stoffskiftet
Har du noen gang lurt på hva stoffskiftet egentlig er?
Det som har blitt et moteord betyr ikke annet enn omdannelsen av stoffer i kroppen.
De metabolske prosessene foregår hovedsakelig i leveren.
Leveren kan sees på som et avfallsseparasjons- og avfallshåndteringssystem.
Alt vi absorberer blir kjemisk eller fysisk omdannet på en slik måte at vi kan bruke det til videre prosesser.
Før eller senere havner alt vi inntar i leveren og brytes ned der.
Dette gjelder både medisiner og mat.
Et kakestykke, for eksempel, deles og knuses i magen og tarmene.
Noe av det transporteres deretter til leveren, hvor de gunstige næringsstoffene metaboliseres avhengig av hva kroppen trenger på det tidspunktet.
De ubrukelige delene forberedes av leveren for nedbrytning og "avfallshåndtering".
Derfor anses leveren også som et avgiftningsorgan.
Fram til dette punktet var Olivers forklaring forståelig og ikke overraskende, men det han fortalte meg videre var noe jeg aldri hadde hørt før.
Han sa: "Fedme er ofte forbundet med lagring av skadelige stoffer i leveren."
Hvis en person kan spise hva han eller hun vil og rett og slett ikke gå opp i vekt, blir dette i dagligtalen avfeid som "raskt stoffskifte".
I virkeligheten betyr dette rett og slett at denne personens lever ennå ikke er svekket i sin funksjon og kan metabolisere alt uten problemer.
Omvendt betyr dette at en usunn lever - som min - når sine grenser raskere.
Og dette manifesterer seg deretter i tretthet og vektproblemer.
Dette er også grunnen til at man ikke går opp i vekt like raskt i yngre alder - leveren er fortsatt
bedre fungerende og ennå ikke belastet med medisiner, usunn mat eller alkohol.
Ideelt sett er en sunn lever i stand til å behandle fett, giftstoffer og hormoner uten problemer.
Du kan forestille deg hele systemet som en avfallssorteringsinstallasjon med et transportbånd.
Arbeiderne langs samlebåndet (de såkalte leverlobene) har oppgaven med å sortere alt som kan brukes fra det som er ubrukelig.
Men hvis arbeiderne er overbelastet og ikke lenger kan følge med, må leveren rett og slett lagre alt sammen som en nødløsning (fett, giftstoffer, hormoner) på samme sted.
Hos noen mennesker er leveren allerede så treg at den ikke lenger kan bearbeide fett like godt som før.
Fettet som inntas med mat blir da ikke brent som energi, men ender opp som fett på hoftene.
Derfor kunne jeg ikke gå ned i vekt selv om jeg spiste 1600 kalorier om dagen.
Leveren min klarer ikke lenger å bearbeide kaloriene jeg konsumerer hver dag optimalt.
Mer fett på hoftene akkumuleres enn hos noen med en sunn lever.
Ifølge kalori-kalkulatoren skal kroppen min forbrenne 2000 kcal per dag, men hvordan vet jeg hvor mye den egentlig forbrenner med en treg lever?
Hva om den bare forbrenner 1500 kcal?
"Stoffskiftet ditt går med håndbrekket på fordi leveren din er overbelastet," var Olivers konklusjon.
Det var klart for meg: jeg måtte slippe håndbrekket.
Oppsummering så langt:
- 20-30 % av alle mennesker i vestlig samfunn har fettlever.
- Overvektige mennesker er spesielt berørt av konstant tretthet, tørr hud og kløe, men problemer med vekttap til tross for kaloriunderskudd kan også være indikasjoner på fettlever.
- Fedme er knyttet til leverens helse.
- En treg, overbelastet lever fører til mer fett i kroppen. Selv om du ikke spiser for mange kalorier.
- Uten en sunn lever er det utrolig vanskelig å opprettholde eller gå ned i vekt.
Fettlever kan kureres
Men Oliver hadde også gode nyheter for meg.
Leveren er det eneste organet i menneskekroppen som kan helbrede seg selv fullstendig.
Ifølge ham er det faktisk veldig enkelt å kurere fettlever. Noen av pasientene hans klarer det til og med i løpet av noen få uker.
Overraskende nok er det ikke den mest effektive metoden å bare endre kostholdet.
Dessuten er en diett som er for radikal til og med skadelig for leveren.
Derfor bør du holde deg unna dietter og den for tiden så populære "leverfasten".
Leverfasting betyr at du spiser hovedsakelig grønnsaker og proteinpulver i 2 uker.
Dette er svært belastende og kontraproduktivt for leveren.
Dette forverrer ofte visse ernæringsmangler.
Kolesterolsenkende medisiner (såkalte statiner) er heller ikke en god løsning her.
De maskerer bare symptomene, men avfetter ikke leveren.
Det vil si at du bare manipulerer kolesterolnivåene dine.
Statiner bør bare brukes hvis du har høy risiko for hjerte- og karsykdommer.
II stedet bruker Oliver en spesialutviklet behandling for fettlever for sine pasienter.
Metoden for å bekjempe fettlever
Metoden for fettleverdetox ble spesielt utviklet av Oliver for mennesker som ikke lenger klarer å gå ned i vekt på grunn av leveren.
Dette reduserer ikke bare fettlever, men styrker også andre organer som bidrar til effektivt vekttap.
Dette inkluderer for eksempel den ofte undervurderte galleblæren.
Det spesielle med det: du trenger ikke å gå på diett, og metoden er 100 % basert på naturlige ingredienser.
Du stoler på et normalt, balansert kosthold og bruker også kraften fra naturen ved å fokusere spesielt på plantebaserte stoffer som mennesker har brukt i århundrer for å avgifte leveren.
Grunnlaget for fettleverdetox-metoden er derfor produktet Liver Detox Blend fra det nederlandske familieforetaket Greenleaf Blends, som kombinerer alle ingredienser som er essensielle for en sunn lever.
Familieforetaket har gått sammen med eksperter for å skape en unik sammensetning. Denne består av de nyeste og reneste vitenskapelig dokumenterte ingrediensene.
En krukke Liver Detox Blend (£34,99 per stk.) inneholder 60 kapsler som varer i en måned.
Dette er kun 13.64 NOK per dag. For å være ærlig, har jeg til og med mer å ofre for helsen min, så lenge jeg blir kvitt fettlever, tenkte jeg.
Det var også en rabatt på 3-måneders behandling på opptil 1200 kr! Dette tilsvarer omtrent 10 kr per dag.
Litt under 10 kr per dag for muligheten til endelig å nå ønsket vekt og avgifte og rense leveren samtidig?
Med ingredienser basert på vitenskapelige studier?
Valget var enkelt for meg: dette er mer enn verdt et forsøk.
Hva inneholder det? Og hvorfor?
Det vil ta veldig lang tid før leveren danner nye, sunne celler og bryter ned fettet hvis du bare endrer kostholdet.
Selv om en endring i kostholdet er anbefalt, vil dette alene ikke kurere fettlever.
Det sies alltid: "hvis du går ned 5 kg, vil du også bli kvitt fettleveren din."
Du kan også få dette rådet fra legen din.
Men det er et problem.
Problemet er at du ikke kan gå ned i vekt permanent på grunn av fettleveren din.
Derfor er det desto viktigere å aktivt bidra til regenereringen av leveren og dannelsen av nye leverceller.
Så du må først reparere leveren og deretter gå ned i vekt. Og ikke omvendt.
I stedet må kroppen og leveren aktivt forsynes med næringsstoffer som støtter leveren i avgiftning og regenerering.
Og det er akkurat det Liver Detox blend ble laget for.
Liver Detox Blend består av høye doser av melketistel, artisjokk, løvetannrot og 12 andre avgiftende ingredienser.
Disse naturlige stoffene har blitt brukt i århundrer for leverhelse.
I mellomtiden har de aktive ingrediensene det inneholder allerede blitt undersøkt i vitenskapelige studier i forbindelse med fettlever.
Advarsel: det som følger vil definitivt blåse sokkene av deg.
De ovennevnte plantene har allerede blitt undersøkt i vitenskapelige studier i forbindelse med fettlever.
Og resultatene er helt forbløffende.
Melketistel
Melketistel er en virkelig mirakelplante når det gjelder leverhelse.
Det er en medisinplante med antioksidantegenskaper. Dette betyr at den nøytraliserer frie radikaler og reduserer oksidativt stress.
Melketistel har blitt grundig undersøkt innen leverhelse.
Følgende forskning fra Italia bør fremheves her:
Følgende konklusjoner kan trekkes fra analysene:
- Melketistel fremmer fjerning av gamle røde blodceller fra leveren.
- Den nøytraliserer giftstoffer og avfallsprodukter i leverens årer.
- Den forhindrer giftstoffer fra å trenge inn i levercellene.
- Den fremmer leverens regenerering og dannelsen av nye, sunne leverceller.
- IHos dyr kan leveren til og med beskytte mot inntak av noen medisiner (f.eks. paracetamol) og alkohol.
- Den forbedrer produksjonen av galle i leveren og renser gallegangene i leveren.
- Den støtter leveren i dens avgiftningsfunksjon, spesielt når melketistel kombineres med løvetann og artisjokk.
Men det finnes en andre, enda mer imponerende studie:
I denne studien tok 72 pasienter med fettlever det aktive stoffet silimarin (som også finnes i melketistel) to ganger om dagen.
Studien varte i 3 måneder, og deltakerne ble regelmessig undersøkt for de viktigste leververdiene.
Det fantastiske resultatet: å ta silimarin førte til betydelige forbedringer i ALT-, AST- og gamma-GT-verdier!
Husk: det er nettopp disse verdiene som indikerer fettlever.
Selv ifølge ultralyd viste deltakerne forbedring i fettlever.
Artisjokk
Selv om melketistel er svært egnet til å forbedre AST-, ALT- og gamma-GT-verdier, har det ennå ikke blitt påvist noen effekt på kolesterolnivåene.
Det er derfor Oliver anbefaler en annen medisinplante: artisjokken.
Artisjokk kan brukes som et naturlig kolesterolsenkende middel, slik denne studien viser:
Denne studien involverte 143 voksne som tok artisjokkbladekstrakt daglig i 6 uker.
Resultatet: kontrollgruppen klarte å redusere kolesterolnivåene sine med gjennomsnittlig 18,5 %.
Artisjokk har også positive effekter på fordøyelsen og gallen. Den forbedrer gallestrømmen og fremmer funksjonen til bukspyttkjertelen.
Det mest imponerende var imidlertid denne studien, som tilskrev en leverbeskyttende effekt til artisjokkbladekstrakt.
Dette betyr at artisjokk beskytter levercellene og stimulerer regenerering:
Denne studien involverte 100 personer som hadde fått diagnosen fettlever.
Deltakerne konsumerte artisjokkbladekstrakt hver dag i 2 måneder.
Resultatet: Sammenlignet med placebogruppen, som ikke hadde tatt noe, hadde leveren til artisjokkgruppen bedre blodstrøm og var mindre etter 2 måneder.
Det er akkurat derfor Olivers metode fungerer så godt.
Du regenererer og beskytter leveren aktivt i stedet for bare å spise fettfattig.
Resultatet: en sunn lever og bedre kolesterol-, AST-, ALT- og gamma-GT-verdier.
"Ingen diett i verden kan måle seg med kraften til artisjokk og melketistel," sa Oliver.
Løvetannrot
Løvetannrot med virkestoffet taraksacin er en absolutt kraftpakke i Liver Detox Blend.
Løvetannrotekstrakt er også til stede i kapslene i et høyt forhold på 4:1.
Taraksacin aktiverer produksjonen av galle, noe som fører til bedre stoffskifte.
Galle spiller en viktig rolle i kroppens fettforbrenningsprosess.
Leveren er koblet til galleblæren via gallegangen.
Galle produseres allerede i leveren.
Denne væsken transporteres deretter til galleblæren via gallegangen.
Væsken lagres der.
Væsken passerer deretter fra galleblæren til tarmene, hvor den hjelper til med fordøyelsen.
Høykvalitets galle er viktig for optimal fordøyelse, men også for riktig fettbehandling.
Hvis dette ikke er til stede (for eksempel på grunn av fettlever), kan dette føre til fordøyelses- og behandlingsproblemer med fett.
Kort sagt: jo bedre galle, jo lettere er det å "brenne" overflødig fett.
Takket være de andre stoffene den inneholder, kan den også hjelpe mot oppblåsthet, luft i magen og halsbrann.
Oliver rådet meg til å spise mindre sukker.
Ved å justere kostholdet ditt for å redusere sukkerinntaket, kan du forhindre at fettleveren din blir verre.
Du trenger ikke å gi opp sukker og karbohydrater helt.
Imidlertid anbefaler Oliver å ikke spise mer enn 50 gram sukker per dag.
Viktig: du bør ikke se på en leverdetox som en diett. Det handler ikke om å pine og sulte seg selv.
I stedet sikter vi mot et balansert, normalt kosthold.
Metoden for å bekjempe fettlever
For å implementere Olivers metode må du følge disse trinnene:
Forhindre progresjonen av fettlever: Dette kan du gjøre ved å redusere sukkerforbruket ditt.
Regenerere leveren: For dette trenger du melketistelfrø og artisjokkbladekstrakt.
Forbedre gallen: Den beste måten å gjøre dette på er med løvetannrot.
De 3 trinnene i fettlever-detoxmetoden
Selskapet bak Liver Detox Blend
Det som ga meg litt trygghet: Liver Detox Blend er ikke bare et produkt fra et nederlandsk familieforetak, men har også blitt testet av et uavhengig laboratorium.
Dette er en svært viktig faktor, spesielt for leverpreparater.
Selskapet med base i Rotterdam har som mål å sette nye standarder for kvalitet og bærekraft for naturprodukter.
Hvert produkt er designet basert på de nyeste funnene og forskningsresultatene og er laget av de beste tilgjengelige råvarene.
Mitt eksperiment med Liver Detox Blend begynner
Liver Detox Blend inneholder de ovennevnte ingrediensene.
Og i ekstraktform med høy dose.
Melketistelekstrakt er tilgjengelig i et 25:1-forhold. Dette betyr at ekstraktet er 25 ganger mer konsentrert enn utgangsmaterialet.
80 % av dette er virkestoffet silimarin, som også har vært gjenstand for en rekke studier.
Dette er viktig å understreke. Du trenger riktig type melketistelfrøekstrakt.
Forresten: mange andre leverpreparater koster mer og har for lav dosering av silimarin.
Artisjokkbladekstrakt er tilgjengelig i et 5:1-forhold.
Løvetannrotekstrakt er tilgjengelig i et 4:1-forhold.
Før jeg bestilte produktet som en test, så jeg gjennom kundevurderinger.
Jeg ønsket å vite om det allerede er folk med fettlever som bruker produktet.
Dette er hva jeg fant:
Wow.
Jeg likte spesielt den siste anmeldelsen.
Jeg bestemte meg for å prøve produktet i 3 måneder.
For å gjøre eksperimentet enda mer spennende, tok jeg en full blodprøve etter 3 måneder.
Resultatet var fantastisk!
Kolesterolet mitt har gått litt ned til 190 mg/dl. Fortsatt høyt, men nå i det minste innenfor referanseområdet.
Det overraskende var imidlertid gamma-GT-verdien, som indikerte en fettlever for 3 måneder siden.
Min gamma-GT-verdi gikk ned fra 49 U/l til bare 22 U/l.
Hos kvinner må verdien definitivt være under 40 U/l.
AST og ALT forbedret seg også litt.
Men den største forskjellen var merkbar på vekten.
Jeg har ikke endret kostholdet mitt, så jeg var fortsatt i kaloriunderskudd.
Men nå kjente jeg endelig underskuddet på vekten.
Den første måneden mistet jeg "bare" 2 kg.
Men jeg forventet ikke mer.
Ifølge Oliver måtte leveren først helbrede for at stoffskiftet skulle komme i gang.
Men det jeg merket tidlig var at jeg følte meg mindre trøtt, at jeg kunne trene lettere og at søvnen min også forbedret seg.
Fra andre måned begynte kiloene virkelig å forsvinne.
Det som tidligere var en nedadgående spiral har nå blitt en oppadgående spiral:
Sunn lever -> mer energi -> høyere kaloriforbruk -> mindre kroppsfett -> mindre fett på leveren
Etter 3 måneder hadde jeg gått ned 10 kg, og siden da har jeg klart å opprettholde vekten.
Håndbrekket var endelig løst.
Leveren min var bedre enn noensinne.
Som du ser, er jeg helt overbevist om Liver Detox Blend.
Jeg kan bare anbefale at du prøver det.
Du har ingenting å tape. Du kan bare få økt livskvalitet – og det er garantert.
Greenleaf Blends tilbyr en 365-dagers pengene-tilbake-garanti.
Derfor legger jeg ved en lenke til Greenleaf Blends sin nettbutikk, hvor du også kan bestille akkurat det samme produktet.
Klikk på knappen for å se tilgjengeligheten av Liver Detox blend
Hva jeg liker med Liver Detox Blend
- Den er utviklet av et anerkjent selskap i Nederland.
- Sammensetningen er satt sammen av eksperter. Du kan se at den nyeste forskningen er tatt i betraktning ved utviklingen av produktet.
- Greenleaf Blends tilbyr produktet til en absolutt rettferdig pris. Andre leverkomplekser, som er av lavere kvalitet, koster noen ganger 700-800 kr per måned. Liver Detox Blend er allerede tilgjengelig for 303 kr per måned.
- Ingrediensene er naturlige og av høyeste renhet og kvalitet.
- Jeg synes emballasjen er vakker.
- Jeg trenger bare å ta 2 kapsler om dagen for å bekjempe min fettlever.
Forfatter
Barbara Lang slet med overvekt i mer enn 10 år. Til tross for forskjellige dietter klarte hun rett og slett ikke å gå ned i vekt lenger. Det var først da hun helbredet sin fettlever at hun endelig klarte å nå sin idealvekt og har holdt den siden.
Vedlegg
På grunn av de mange positive tilbakemeldingene har jeg igjen besvart en rekke ofte stilte spørsmål:
Hva skiller Liver Detox Blend fra andre leverprodukter?
Melketistelekstrakt er mer konsentrert i Liver Detox Blend enn i de fleste andre leverprodukter. Kolin er også tilsatt, noe som mangler i mange andre leverkomplekser. Uavhengig laboratorietesting er spesielt viktig for leverprodukter. Det er ingen tvil om at kvalitet og sikkerhet er garantert her. Selskapet Greenleaf Blends har et veldig godt rykte i denne forbindelse. I motsetning til andre selskaper av denne typen er ikke Greenleaf eid av et gigantisk tilskuddskonsern som kun bryr seg om å maksimere profitt. Tvert imot: det er fortsatt et familieforetak eid av de opprinnelige grunnleggerne. Dette gjenspeiles også i prisen. Liver Detox Blend er betydelig billigere enn sammenlignbare leverprodukter.
Hvor lang tid tar det før du ser eller merker de første endringene?
Urtebaserte kosttilskudd har en ulik effekt på alle, fordi hver kropp bestemmer hvordan den håndterer ingrediensene de inneholder. Derfor er det ikke mulig å gi et generelt svar. Det finnes imidlertid tilbakemeldinger fra mange kunder som rapporterer de første effektene etter litt under 3 ukers regelmessig bruk.
Kan jeg også ta Liver Detox Blend uten å ha fettlever?
Ja, Liver Detox Blend kan også tas forebyggende eller hvis det er mistanke om fettlever. Alle ingrediensene er av naturlig opprinnelse. Personer som belaster leveren sin gjennom kosthold, alkoholinntak eller medisiner kan spesielt dra nytte av produktet.
Wat als ik niet tevreden ben met het product?
Ze bieden een geld-terug-garantie als je niet tevreden bent met de resultaten. Neem contact op met hun klantenservice via support@greenleafblends.nl voor hulp bij retourzendingen en terugbetalingen.
8 Svar
Francine de Graaf
Jeg skal prøve det fordi det viser seg at jeg har fettlever. I håp om seier!
Antwoorden
Jeg skal prøve det fordi det viser seg at jeg har fettlever. I håp om seier!
Antwoorden
B. Rhine
Hei Barbara! Alt dette høres flott ut og er også veldig godt beskrevet! Men hva gjør jeg hvis jeg ikke lenger har en galleblære og derfor ikke kan splitte fettet? Det hadde vært veldig fint å få svar på dette, på forhånd takk! Vennlig hilsen, B. Rijn
Antwoorden
Hei Barbara! Alt dette høres flott ut og er også veldig godt beskrevet! Men hva gjør jeg hvis jeg ikke lenger har en galleblære og derfor ikke kan splitte fettet? Det hadde vært veldig fint å få svar på dette, på forhånd takk! Vennlig hilsen, B. Rijn
Antwoorden
Barbara Lang
Hei! Hvis du ikke lenger har en galleblære, betyr ikke dette at det ikke er mer galle, og at fett ikke kan brytes ned. Gallen lagres kun i galleblæren. Væsken produseres imidlertid av leveren. Dette betyr at leverhelsen spiller en enda viktigere rolle uten en galleblære. Vennlig hilsen, Barbara
Antwoorden
Hei! Hvis du ikke lenger har en galleblære, betyr ikke dette at det ikke er mer galle, og at fett ikke kan brytes ned. Gallen lagres kun i galleblæren. Væsken produseres imidlertid av leveren. Dette betyr at leverhelsen spiller en enda viktigere rolle uten en galleblære. Vennlig hilsen, Barbara
Antwoorden
Erika K.
Akkurat bestilt, og jeg skal prøve det. Jeg fikk diagnosen fettlever for 2 år siden og tar kolesterolsenkende medisiner. Men fettleveren min har egentlig ikke blitt bedre.
Antwoorden
Akkurat bestilt, og jeg skal prøve det. Jeg fikk diagnosen fettlever for 2 år siden og tar kolesterolsenkende medisiner. Men fettleveren min har egentlig ikke blitt bedre.
Antwoorden
Felice Kilinc
Jeg har et spørsmål. Må man virkelig endre kostholdet sitt? Jeg spiser nå rug-, potet- eller havrebrød med forskjellige typer pålegg. Legger til grønnsaker hvis jeg har det, som agurk og tomat. Jeg spiser også müsli med melk fordi jeg ikke liker det med vann. Jeg liker også å drikke en hel flaske brus eller fruktjuice i tillegg til vann. Jeg spiser også fast food av og til, men ellers lager jeg mat med Hello Fresh. Det er også ulike alternativer som vegansk, vegetarmat, fjærkre, rødt kjøtt, fisk og svin.
Antwoorden
Jeg har et spørsmål. Må man virkelig endre kostholdet sitt? Jeg spiser nå rug-, potet- eller havrebrød med forskjellige typer pålegg. Legger til grønnsaker hvis jeg har det, som agurk og tomat. Jeg spiser også müsli med melk fordi jeg ikke liker det med vann. Jeg liker også å drikke en hel flaske brus eller fruktjuice i tillegg til vann. Jeg spiser også fast food av og til, men ellers lager jeg mat med Hello Fresh. Det er også ulike alternativer som vegansk, vegetarmat, fjærkre, rødt kjøtt, fisk og svin.
Antwoorden
Barbara Lang
Hei Felice! Det er viktig å spise sunt. Selvfølgelig, hvis du konsumerer altfor mange dårlige kalorier, vil selv en leverkur ikke fungere. Kostholdet ditt høres veldig bra ut! Bare kullsyreholdige drikker og juice er ikke ideelle. Et kosthold med for mye sukker fremmer fettlever. Så det er best å bare drikke vann, te og kaffe. Dette alene kan spare deg for 200-300 kcal per dag! Vennlig hilsen, Barbara
Antwoorden
Hei Felice! Det er viktig å spise sunt. Selvfølgelig, hvis du konsumerer altfor mange dårlige kalorier, vil selv en leverkur ikke fungere. Kostholdet ditt høres veldig bra ut! Bare kullsyreholdige drikker og juice er ikke ideelle. Et kosthold med for mye sukker fremmer fettlever. Så det er best å bare drikke vann, te og kaffe. Dette alene kan spare deg for 200-300 kcal per dag! Vennlig hilsen, Barbara
Antwoorden
Walter
Kan dette også tas hvis man har hatt en galleblæreoperasjon?
Antwoorden
Kan dette også tas hvis man har hatt en galleblæreoperasjon?
Antwoorden
Barbara Lang
Ja, spesielt etter en galleblæreoperasjon er det viktig å stimulere gallesyreproduksjonen i leveren.
Antwoorden
Ja, spesielt etter en galleblæreoperasjon er det viktig å stimulere gallesyreproduksjonen i leveren.
Antwoorden